Magic Leap brengt tweede generatie AR-bril uit vanaf 3300 dollar

Magic Leap heeft zijn tweede generatie AR-bril uitgebracht. De Magic Leap 2 is lichter en smaller dan zijn voorganger. Daarnaast beschikt het over een Dynamic Dimming-functie die de zichtbaarheid in situaties met veel licht moet verbeteren.

Volgens het bedrijf is de tweede generatie van de Magic Leap vijftig procent smaller, met afmetingen van 127 x 62 x 61 mm. Met een gewicht van 135 gram moet de bril twintig procent lichter zijn dan de originele augmentedrealitybril. Hierdoor moet het comfortabeler zijn om de AR-bril gedurende een langere tijd te dragen.

De AR-displays hebben een resolutie van 1.440 x 1.760 pixels en een beeldverversing van 120Hz. Het gezichtsveld van 70 graden is daarnaast breder dan bij vergelijkbare AR-brillen. Daarnaast stelt het bedrijf dat de zichtbaarheid in sterk verlichte kantoren dankzij de Dynamic Dimming-toevoeging beter moet zijn dan bij de voorganger.

Magic Leap 2 AR-bril
(Afbeelding: Magic Leap)

De tweede AR-bril van het bedrijf beschikt over een AMD Zen 2-processor en een AMD RDNA 2-videokaart. De maximale kloksnelheid bedraagt 2,4 GHz. Daarnaast is er 256 GB aan opslag aanwezig en 16 GB RAM-geheugen. De AR-bril beschikt over onder meer een dieptecamera, een RGB-camera en vier oogtrackingcamera’s. Verder zijn er magnetometers, hoogtemeters, een gyroscoop en een accelerometer aanwezig.

Magic Leap 2: voor bedrijven, maar ook voor consumenten

De eerste AR-bril van het bedrijf was niet zo’n groot succes. Het is nog maar de vraag hoe het met de opvolger gesteld staat. Zoals het hoge prijskaartje dat begint bij 3299 dollar al doet vermoeden, richt Magic Leap zich met deze AR-bril op bedrijven. Toch is de AR-bril nu ook beschikbaar voor consumenten, waaronder in Nederland en België. Eerder was deze al beschikbaar in early access voor bepaalde bedrijven. Naast het basismodel is er ook een Developer Pro-uitvoering met extra tools en functies voor 4.099 dollar en een Enterprise-versie voor 4.999 dollar.