Mark Gurman: AR/VR-headset Apple beschikt mogelijk over M2-chip

De langverwachte mixedrealityheadset van Apple beschikt mogelijk over de M2-chip die het bedrijf recent uitbracht. Deze gedachte deelt Bloomberg-journalist Mark Gurman in zijn nieuwsbrief. Daarnaast zou de AR/VR-bril over 16GB RAM-geheugen beschikken.

De meeste geruchten over de MR-bril van Apple suggereren dat de headset twee processoren zou hebben. Apple-analist Ming-Chi Kuo stelt dat één van de chips wat wegheeft van de M1-chip van het bedrijf, wat op de M1-chip kan duiden. De andere processor zou bedoelt zijn om de gegevens van de sensoren te verwerken. Eerder benoemde de analist ook dat er ondersteuning aanwezig is voor Wi-Fi 6E.

M2-chip

De M2-chip is ook te vinden in de nieuwste MacBook Air van het bedrijf uit Cupertino, Californië. De chip moet energiezuiniger zijn dan de M1-chip en 18 procent betere prestaties bieden. In zijn Power On-nieuwsbrief deelde Gurman eerder ook al dat de nieuwe MacBook Pro met M2 Pro- of M2 Max-chip op zijn vroegst in de herfst van 2022 verschijnt. Of de M2-chip daadwerkelijk in de aankomende AR/VR-bril van Apple terechtkomt, moet nog blijken.

Release in aantocht?

Nu er weer nieuwe leaks over de AR/VR-bril van Apple verschijnen, lijkt het erop dat de aankondiging van de mixedrealitybril weer iets dichterbij is. Bovendien legde de techgigant in mei van dit jaar het handelsmerk RealityOS vast. Kuo zei vorige maand nog dat hij de AR/VR-headset van Apple in januari 2023 verwacht. Naar verluidt zou de headset stilletjes zijn uitgesteld vanwege ontwikkelingsproblemen. Zelf heeft Apple nog niets over de mixedrealityheadset naar buiten gebracht.