Mark Zuckerberg: ‘Meta concurreert met Apple om de metaverse’

Volgens Meta-ceo Mark Zuckerberg zijn Apple en zijn bedrijf in een ‘diepgaande, filosofische competitie’ om de metaverse te maken. Hij zou medewerkers van Meta hebben verteld dat het bedrijf met Apple concurreert om te bepalen ‘welke richting het internet op moet gaan’.

Volgens Zuckerberg is Meta een meer open en goedkoper alternatief dan waar Apple mogelijk begin volgend jaar mee op de proppen komt. Dit blijkt uit een opname tijdens een meeting binnen de muren van Meta, in handen van The Verge. “Dit is een wedstrijd van filosofieën en ideeën”, zei Zuckerberg. “We geloven dat er veel gedaan moet worden aan specialisatie in verschillende bedrijven, wat een veel groter ecosysteem mogelijk zal maken.”

Open metaverse

Eerder dit jaar veranderde het moederbedrijf van Facebook zijn naam naar Meta – waar overigens een rechtszaak over wordt aangespannen door een bedrijf met dezelfde naam. Sindsdien werkt het Zuckerberg hard aan een concept van interoperabiliteit voor de metaverse. Onlangs richtte het bedrijf het Metaverse Standards Forum op met onder meer Microsoft en Epic Games. Met behulp van open protocollen moet er een open metaverse mogelijk worden. Apple is echter geen onderdeel van deze groep.