Mark Zuckerberg: Meta Quest Pro wordt in oktober aangekondigd

In oktober kondigt Meta zijn nieuwe VR-bril aan. Dat bevestigt ceo Mark Zuckerberg in de podcast van Joe Rogan. De VR-headset kan gezichtsuitdrukkingen herkennen, die vervolgens voor anderen te zien zijn op jouw avatar in de metaverse.

Zuckerberg zegt in de podcast dat de avatar van de gebruiker lacht, fronst of knipoogt wanneer de gebruiker dit ook doet. Op deze manier is het mogelijk om op eenzelfde manier te communiceren zoals in de echte wereld. “Wat je uitdrukking ook is, laat dat in realtime vertalen naar je avatar”, stelt Zuckerberg.

Release in oktober

Naar verwachting wordt de Meta Quest Pro geïntroduceerd tijdens het Connect-evenement dat Facebook-moederbedrijf Meta jaarlijks houdt. Er is nog geen datum bekend, maar het lijkt erop dat dit event in oktober zal plaatsvinden. Eerder werd er al gespeculeerd dat de VR-bril in die maand zou verschijnen. Volgens leaker Brad Lynch krijgt de Meta Quest Pro daarnaast een prijskaartje van 1.500 dollar. Onlangs verhoogde Meta nog de prijzen van de Meta Quest 2.

Meta Quest Pro-specificaties

Er gaan al langere tijd geruchten rond over de volgende ‘high-end’ VR-headset van Meta. Naar verluidt krijgt de VR-bril, die bekendstaat als Project Cambria, de naam Quest Pro. Deze naam is namelijk opgedoken in de broncode van de Oculus-app voor iOS. De VR-bril zou onder meer over een Snapdragon XR Gen 1-chipset beschikken en een beeldresolutie van 2.160 x 3.664 pixels per oog.