Met deze gadget gebruik je jouw iPhone als AR-headset

Met de HoloKit X van Holo Interactive kun je jouw iPhone gebruiken als augmentedrealityheadset. De headset is gemaakt van plastic en heeft een een band om hem mee op je hoofd te bevestigen. Een iPhone kan worden bevestigd aan de bril.

De HoloKit X is een experiment van Silicon Valley-ontwikkelaar Botoa Amber Hu, die het bedrijf Holo Interactive startte. Doordat de iPhone al het werk doet, gaat het om een goedkopere AR-bril die draait op de ARKit-software van Apple. In de plastic behuizing is alleen een nfc-sensor te vinden, meldt Wired.

De AR-headset ondersteunt ruimtelijke tracking en door middel van de AirDrop-functie in iOS is het mogelijk om AR-games met meerdere mensen te spelen. Ook is er handtracking aanwezig en kan een Apple Watch worden gebruikt als simpele bewegingsbediening. Door middel van AirPods met ondersteuning voor ruimtelijke audio kan ook die functie gebruikt worden in combinatie met de AR-bril.

HoloKit X
(Afbeelding: Holo Interactive)

Ontworpen voor iPhones met LiDAR-scanner

Om alles uit de HoloKit X te halen heb je een iPhone 12 Pro (Max), iPhone 13 Pro (Max) of iPhone 14 Pro (Max) nodig. De headset werkt echter ook in combinatie met een aantal andere iPhones, zij het in mindere mate. De iPhone Mini’s en iPhone SE’s worden niet ondersteund. De fabrikant raadt iPhones met LiDAR-scanner aan, maar zonder dieptecamera is de AR-bril ook te gebruiken.

De HoloKit X heeft een adviesprijs van 129 dollar, maar is niet verkrijgbaar bij Nederlandse retailers.

| Lees ook: I Expect You To Die: Home Sweet Home brengt de VR-game naar je woonkamer

Virtual Universe kan een commissie ontvangen wanneer je via links op deze website koopt.