VR-ontwikkelaar klaagt Meta aan na weigering uit Quest Store

Meta wordt aangeklaagd door VR-ontwikkelaar Andre Elijah Immersive vanwege het ‘onrechtmatig verbreken van een overeenkomst’. De techgigant heeft kort van de komst van VR-app AEI Fitness besloten om deze niet langer uit te brengen op zijn headsets. De reden hiervoor zou zijn dat de ontwikkelaar ook met concurrenten Apple en Pico in gesprek ging om de app ook op hun VR-platforms te lanceren.

De VR-app AEI Fitness zou aanvankelijk gecreëerd zijn voor het Meta Quest-platform en zou tijdens het Meta Connect 2023-event uit de doeken worden gedaan. Via de app zouden gebruikers kunnen leren over yoga, pilates en mindfulness door de avatars van echte instructeurs. De VR-app lijkt nu niet naar de Meta Quest-headsets te komen. Naar verluidt heeft Meta de app op de zwarte lijst gezet nadat de ontwikkelaar met Apple en Pico in zee probeerde te gaan.

Meta Quest 3 VR-bril
De nieuwe Meta Quest 3. (Bron: Meta)

Meta is aangeklaagd omdat de ontwikkelaar vanwege de weigering van de fitness-app op het platform flink wat inkomsten misloopt. Volgens Bloomberg vraagt Andre Elijah nu 3,2 miljoen dollar ter compensatie van de honderden miljoenen aan gederfde inkomsten en schadevergoeding. Meta betaalde eerder al 1,5 miljoen aan de ontwikkelaar.

Aangezien Meta momenteel vrij dominant is op de VR-markt, moeten VR-ontwikkelaars hopen op een samenwerking met de techgigant. Andere VR-platforms zoals de Pico Store en Steam leveren door de lagere gebruikersaantallen namelijk minder inkomsten op. Weigering van de Meta Quest Store komt ontwikkelaars dus duur te staan.

| Lees ook: Dit zijn de grootste verschillen tussen de Quest 3 en Quest 2