Meta brengt Hand Tracking 2.0-update naar originele Oculus Quest

De originele Oculus Quest van Meta krijgt binnenkort verbeteringen voor handtracking. Hierdoor kun je jouw handen nog beter gebruiken als controllers. De Hand Tracking 2.0-update verscheen in mei al voor de Meta Quest 2. De functie was nog niet beschikbaar voor de originele VR-bril van het bedrijf.

Het was al mogelijk om handtracking te gebruiken op de Oculus Quest (of Meta Quest sinds de rebranding), maar de trackingsfunctionaliteiten waren nog niet zo goed als die van de Meta Quest 2. Nu Hand Tracking 2.0 in oktober naar de originele Quest komt, wordt het aantrekkelijker om de Oculus Touch-controllers aan de kant te leggen. In plaats daarvan wordt het makkelijker je handen en vingers te gebruiken voor de bediening.

Oculus Quest: handtracking

Handtracking kan in vrijwel alle VR-games en -apps worden gebruikt, waaronder in de citybuilder Little Cities, Cubism en Hands Physics Lab. Nu de Hand Tracking 2.0-update naar de originele Quest komt, lijkt er geen geavanceerdere chipset nodig te zijn om handtracking te kunnen gebruiken. De Quest maakt namelijk gebruik van de Snapdragon 835-chip, terwijl de Quest 2 over een XR2-chipset van Qualcomm beschikt.