Dit verwachten we van het Meta Connect 2023-evenement

Op 27 en 28 september 2023 houdt Meta weer zijn jaarlijkse Connect-evenement. Voor het eerst gaat het om een fysiek event. Bovendien duurt het evenement dit keer twee dagen, in plaats van één. De conferentie vindt plaats op een nieuwe locatie, namelijk het hoofdkantoor van de techgigant in Menlo Park in Californië.

De aftrap van het Connect-evenement wordt wederom verzorgd door Meta-ceo Mark Zuckerberg. Ook andere belangrijke personen binnen Reality Labs en ‘enkele zeer bijzondere gasten’ komen aan het woord. Daarnaast brengt het bedrijf in een andere presentatie nieuwe informatie naar buiten over nieuwe tools en programma’s voor ontwikkelaars. Meer presentaties en sprekers moeten nog worden aangekondigd.

| Ook interessant: De Quest 2-headset is onder andere verkrijgbaar bij Coolblue.

Verwachtingen van Meta Connect 2023: Quest 3 en mixed reality

Zowel de keynote als de conferentie zelf leggen de focus op de aankomende Meta Quest 3-headset en mixed reality. De volgende generatie van de VR-bril voor consumenten werd begin juni al aangekondigd. Tijdens het Connect-evenement wordt meer informatie over het apparaat verwacht, zoals de officiële releasedatum en de mogelijkheid tot pre-orders.

Logo van Meta Connect 2023 evenement
De uitnodigingen zijn verstuurd! (Bron: Meta)

Meta heeft al veel over de Quest 3-headset gedeeld, maar het bedrijf heeft nog niet alle specificaties van de aankomende VR-headset naar buiten gebracht. Wat we wel weten is dat de Quest 3 dunner en lichter is dan zijn voorganger, de Quest 2.

Daarnaast wijkt het design van de nieuwe VR-bril iets af, door de drie pilvormige cameramodules aan de voorkant. Ook focust Meta dit keer meer op augmented reality dan enkel op virtual reality. De passtrough-functie werkt bijvoorbeeld in kleur, waar dat bij de Quest 2 nog zwart-wit was. De omgeving van de gebruiker zo bovendien scherper en duidelijker zichtbaar moeten zijn.

| Lees ook: Netflix en andere streamingdiensten kijken op Meta Quest 2 werkt zo

De controllers van de Meta Quest 3 zijn wat compacter. Het bedrijf brengt ook een los verkrijgbaar dock uit om de headset snel en makkelijk op te laden. Er is ook nog altijd een USB-C-poort aanwezig om de VR-bril met een kabel op te laden.

Ook de prijzen van de headset zijn al bekend. De Meta Quest 3-versie met 128GB opslag begint bij 499 dollar. Daarnaast komt er mogelijk een 256GB-variant voor 100 dollar maar, maar dit is nog niet officieel bevestigd.

Naast de Meta Quest 3-VR-bril, verwachten we de aankondiging van verschillende nieuwe VR-games en XR-apps. Tijdens het Connect-event zal de techgigant dieper ingaan op mixed reality en zijn nieuwe Presence Platform-API’s. Kortom: we zien meer van de nieuwe technische mogelijkheden die de Quest 3-headset te bieden heeft.

Waar we nog meer op hopen

Daarnaast hopen we op meer nieuws over Horizon Worlds, het metaverseplatform van Meta. Recent bracht het bedrijf een smartphone- en webversie van het platform uit, maar vooralsnog kunnen we daar in Nederland nog niet mee aan de slag. Horizon Worlds is momenteel slechts in acht landen beschikbaar. We hopen dat Meta het platform de komende tijd in meer landen uitbrengt.

| Lees ook: Patroon op je Meta Quest 2 vergeten? Zo log je weer in