Meta: hoofd VR-platform Horizon verlaat het bedrijf

Vivek Sharma, het hoofd van het sociale VR-platform Horizon, vertrekt bij Meta. Het moederbedrijf van Facebook zet de laatste jaren vol in op de metaverse. Het hoofd van de metaverse-afdeling, Vishal Shah neemt zijn taken over. Het is niet bekend waarom Sharma vertrekt, wel heeft hij naar eigen zeggen een nieuwe uitdaging gevonden.

Sharma werkte aan het sociale virtuele platform Horizon Worlds en het virtuele evenementenplatform Horizon Venues, meldt Reuters. Horizon Workrooms ligt weer in handen van een andere afdeling binnen Meta. Het vertrekt van Sharma kent een opmerkelijke timing. Horizon Worlds is namelijk recent uitgebracht in Spanje en Frankrijk, en moet de komende tijd in meer landen verschijnen.

Meta-ophef

Eerder deze maand veroorzaakte Meta-ceo Mark Zuckerberg de nodige ophef, door een redelijk simpele metaverse-avatar te delen met zijn volgers. Later plaatste hij een andere afbeelding om aan te tonen dat de hardware en software van Meta tot veel meer in staat is. Zuckerberg maakte onlangs ook bekend dat de nieuwe VR-headset van Meta in oktober wordt aangekondigd. Waarschijnlijk gaat het om de Meta Quest Pro.