Meta kondigt overname drie VR-gamestudio’s aan: Camouflaj, Twisted Pixel en Armature Studio

Het is weer zover: Meta heeft de overname van drie VR-gamestudio’s aangekondigd. Het gaat om , Camouflaj en Twisted Pixel en Armature Studio. Deze studio’s zijn bekend van titels als Iron Man VR, Path of the Warrior en de Resident Evil 4-port voor de Quest 2. Eerder nam Meta ook al de nodige studio’s over. Het totaal staat nu op negen.

Meta maakte de overnames bekend tijdens het Meta Connect-event op 11 oktober. Toen onthulde het bedrijf ook de nieuwe Quest Pro-mixedrealityheadset. Camouflaj werd in 2011 opgericht en is bekend van Iron Man VR en République VR. In 2006 ontstond Twisted Pixel Games. Deze studio zit achter titels als Path of the Warrior, Defector en Wilson’s Heart. Armature Studio, die in 2008 voor het eerst het daglicht zag, kun je dan weer kennen van de Resident Evil 4-port voor de Meta Quest 2.

Marktwaakhond

In juli van dit jaar werd Meta nog aangeklaagd door de Amerikaanse marktwaakhond Federal Trade Commission. De FTC wilde voorkomen dat de techgigant de studio Within overnam, omdat het moederbedrijf van Facebook dan wel een heel groot deel van de markt voor VR-fitness-apps in handen zou hebben. Het is niet bekend of de FTC ook een stokje achter de zojuist aangekondigde overnames wil steken.

| Lees ook: Hand Tracking 2.1-update moet voor betere tracking zorgen