Meta en LG bevestigen samenwerking, Meta Quest Pro 2 wordt niet expliciet genoemd

Meta en LG Electronics bevestigen dat ze samenwerken om de ontwikkeling van Extended Reality (XR) te versnellen. Hoewel nog onbevestigd, werken de bedrijven volgens geruchten samen aan de Meta Quest Pro 2-headset. De release van de mixedrealitybril zou gepland staan voor het begin van 2025.

Meta-ceo Mark Zuckerberg en LG-ceo William Cho kwamen woensdag bijeen om de details van de samenwerking nader te bespreken. Zuckerberg reisde daarvoor af naar Zuid-Korea. De topman van Meta heeft tijdens de bespreking ook een demo gegeven van de Meta Quest 3-headset en de slimme bril Ray-Ban Stories.

Koop de Meta Quest 3 onder andere bij Coolblue

Daarnaast maken de bedrijven bekend dat LG een ‘onderscheidend ecosysteem’ wil creëren in het XR-domein met behulp van de content en diensten van Meta. Mogelijk gaat het hier om het implementeren streamingdiensten naar het Quest-platform, bijvoorbeeld met een virtuele LG-tv in de app, schrijft UploadVR. Diensten zoals Netflix, Disney+, HBO Max, Prime Video en Apple TV+ zouden dan via dezelfde dienst gestreamd kunnen worden, zonder dat daar afzonderlijke ontwikkelaars voor nodig zijn.

Op de Meta Quest-headsets hebben de meeste streamingdiensten geen eigen app. Ze zijn soms via een omweg alsnog te kijken op het apparaat. Denk bijvoorbeeld aan Netflix, YouTube en Prime Video. De functionaliteiten zijn echter niet zo uitgebreid als je gewend bent. Op de Vision Pro van Apple zijn er wel native apps van Disney+ en Apple TV+, terwijl andere diensten zoals Prime Video via een iPad-versie te kijken zijn op de mixedrealitybril.

| Lees ook: Zo kijk je Netflix, YouTube, HBO Max, Prime Video en Disney+ op de Meta Quest 2