Meta neemt start-up Lofelt over vanwege VR-technologie

Meta neemt start-up Lofelt over en daarmee zet het bedrijf een nieuwe stap in het bouwen van zijn metaverse. Het bedrijf specialiseert zich in haptische technologie. Meta wil deze technologie waarschijnlijk in zijn VR-producten wil gebruiken om een immersieve ervaring te kunnen leveren.

The Wall Street Journal ontdekte de overname van Lofelt door Meta. De techgigant bevestigde het nieuws aan hen: “We zijn verheugd dat de leden van het Lofelt-team zich bij Meta hebben gevoegd”, zei een woordvoerder. Het is niet bekend wat Meta voor de overname van Lofelt heeft betaald. Wel zei Meta dat de technologie van Lofelt zich richt op ‘het in kaart brengen van de illusie van aanrakingen in virtual reality’. Hieruit is op te maken dat Meta de haptische technologie wil gebruiken in zijn VR-producten.

Meta neemt start-up Lofelt over

Lofelt is in 2014 opgericht en heeft onder andere de polsband Basslet op de markt gebracht. Deze gadget is in de markt gebracht als een ‘draagbare subwoofer’ die haptische effecten biedt bij de muziek waar je naar luistert. Daarna bracht het bedrijf Lofelt Studio uit. Met deze software kunnen ontwikkelaars aan de slag met haptische effecten in smartphone-apps en gamecontrollers. Deze technologie werd ook gebruikt in de gamingheadset Razer Nari Ultimate.

Meta Quest Pro

In oktober brengt Meta een nieuwe ‘premium’ VR-headset uit, zo bevestigde ceo Mark Zuckerberg. Het zou hierbij gaan om de Meta Quest Pro. Naar verluidt krijgt deze VR-bril een chipset van Qualcomm die tot 30 procent sneller is dan die in de Meta Quest 2. De prijs zal mogelijk ook fors hoger zijn dan de andere VR-brillen van Meta. Er wordt een prijskaartje van 1.500 dollar verwacht. Recent verhoogde Meta de prijs van de Quest 2 vanwege oplopende kosten.