Meta onthult high-end VR-bril Quest Pro op 11 oktober

De nieuwe high-end VR-bril van Meta wordt onthuld op 11 oktober. Eerder zei Meta-ceo Mark Zuckerberg dat de VR-headset tijdens Meta Connect zou worden getoond. Zojuist bevestigde hij de datum van het evenement. Hij toont daarbij een foto van zichzelf met vermoedelijk de te onthullen Meta Quest Pro.

Op de officiële website van Meta Connect wordt nog niets genoemd over welke producten en/of diensten onthuld zullen worden, maar de afbeelding die Zuckerberg deelt, laat weinig aan de verbeelding over. Bovendien wordt de Meta Quest Pro al enige tijd verwacht als opvolger van de Quest 2.

Sneller en duurder dan de Quest 2

De Meta Quest Pro staat ook wel bekend als Project Cambria. Het is overigens nog niet zeker dan Meta voor de naam Quest Pro kiest, al wijzen geruchten daar wel op. Naar verluidt krijg de nieuwe high-end VR-bril van Meta een tot dertig procent snellere chipset van Qualcomm en een prijskaartje van meer dan 1.000 euro.

Mark Zuckerberg Meta Quest Pro
(Afbeelding: Mark Zuckerberg)

Concurrentie van Apple

Meta lijkt er in de toekomst concurrentie bij te krijgen van techgigant Apple. Het bedrijf is namelijk van plan om handelsmerken met de naam ‘Reality’ erin vast te laten leggen. Eén daarvan is ‘Reality Pro’. Het is de vraag of dit de naam wordt van de VR-bril of dat het hierbij om een high-end versie gaat. Mogelijk krijgt de AR/VR-bril van Apple een M2-chip. Deze is ook te vinden in een recent uitgebrachte MacBook Air en MacBook Pro van het bedrijf.