Meta Quest 2 wordt toegankelijker voor jongere kinderen

Meta past de leeftijdsgrens van de Meta Quest 2 aan. Momenteel staat er in de voorwaarden van de VR-bril dat de headset ‘niet gebruikt moet worden door kinderen onder de 13 jaar’. De techgigant wijzigt de voorwaarden later dit jaar, waardoor kinderen voortaan al vanaf 10 jaar een account kunnen krijgen.

Wel moeten de accounts van kinderen van 10, 11 of 12 jaar worden aangemaakt en beheerd door een ouder. Als ouder kun je bepalen tot welke apps je kind wel of geen toegang heeft. Ook is het mogelijk om tijdslimieten voor het gebruiken van de Meta Quest 2 in te stellen. Zodra je kind de leeftijd van 13 jaar bereikt, wordt het account omgezet naar een tieneraccount. De functies voor ouderlijk toezicht blijven ook dan beschikbaar.

Hoewel kinderen boven de 10 voortaan een account mogen hebben op de Meta Quest 2, wijzigt de leeftijdsgrens van het sociale platform Horizon Worlds niet. Voor de sociale VR-omgeving – die flink aan populariteit verliest – is een leeftijd van 13 jaar of ouder nog altijd vereist. Ook Rec Room mag nog steeds niet gebruikt worden door kinderen onder de 13 jaar.

| Ook interessant: De Meta Quest 2 is onder andere verkrijgbaar bij Coolblue.

Meta Quest 2
(Beeld: Arthur Edelmans / Unsplash)

Verandering vanwege de aankomende Meta Quest 3?

Mogelijk past Meta de leeftijdsgrens aan in opwachting voor de Meta Quest 3. Het is de opvolger van de Meta Quest 2 die later dit jaar moet verschijnen. Vanwege het lichtere en compactere ontwerp is de Quest 3 naar verluidt beter geschikt voor jongere kinderen. Door de leeftijdsgrens te verlagen maakt het techbedrijf de VR-bril toegankelijker voor een groter publiek. Mogelijk worden er hierdoor meer exemplaren verkocht rond de feestdagen in december.

| Lees ook: Dit moet je weten over de VR-bril van Apple: de Apple Vision Pro