Meta Quest 3 is minstens 1 miljoen keer verkocht

Meta heeft minstens 1 miljoen exemplaren verkocht van zijn Meta Quest 3-headset. Dat blijkt uit het aantal spelers dat de First Encounters-tutorial heeft doorlopen op de mixedrealitybril. Deze tutorial is alleen beschikbaar op de Quest 3, wat suggereert dat de headset minstens 1 miljoen keer is verkocht. Het werkelijke aantal ligt naar verwachting nog hoger.

Een ontwikkelaar heeft op het sociale medium X een screenshot gedeeld van het aantal mensen dat de First Encounters-tutorial heeft doorlopen op de Meta Quest 3. Iedere gebruiker die de tutorial heeft gevolgd, wordt meegeteld in het overzicht. Eerder deze week behaalde First Encounters de grens van 1 miljoen deelnemers. Dat suggereert dat er in elk geval 1 miljoen exemplaren van de headset zijn verkocht, al is de kans groot dat dit er in werkelijkheid nog veel meer zijn.

Niet alle Meta Quest 3-eigenaren zullen namelijk First Encounters opgestart of volledig doorlopen hebben. Daardoor is het aannemelijk dat er meer dan 1 miljoen van deze mixedrealitybrillen zijn verkocht. De bril werd op 10 oktober vorig jaar uitgebracht. Bij de Quest 2 en originele Quest liggen die aantallen naar verluidt veel hoger, maar dat kan ook te maken hebben met de duurdere prijs van de Quest 3 (meer dan 500 euro). Er wordt dan ook verwacht dat de aankomende Quest 3S het een stuk beter zal doen qua verkoopaantallen. Deze headset wordt naar verluidt een stuk goedkoper.

| Lees ook: Meta Quest 3 krijgt mogelijkheid om vensters vrij te positioneren