Meta Quest 3 krijgt mogelijkheid om vensters vrij te positioneren

Meta test een functie voor de Meta Quest 3 waarmee je vensters overal in de virtuele ruimte kunt plaatsen. De mixedrealitybril moet daardoor een aantrekkelijkere keuze worden voor gebruikers die de headset als virtual desktop gebruiken. De functie heet new window layout en is momenteel alleen beschikbaar in de bètasoftware.

Gebruikers van de bètaversie (v67) voor de Meta Quest 3 kunnen in totaal drie vensters op een vaste plek plaatsen en drie vensters naar keuze plaatsen, deelt een gebruiker op het sociale medium X. Dit geeft meer flexibiliteit bij het inrichten van de virtuele werkplek. Het was al mogelijk om vensters te verslepen, maar dit kan alleen in bepaalde posities. De nieuwe bètafunctie geeft gebruikers dus meer vrijheid om zelf de locatie van een venster te bepalen.

De Meta Quest 3 krijgt door de bètafunctie een vergelijkbare functie als de Vision Pro van Apple. Het is nog niet bekend wanneer de experimentele functie door iedereen te gebruiken is. Gebruikers kunnen vensters niet alleen flexibeler verplaatsen; de bètaversie voegt ook extra opties toe voor het virtuele toetsenbord. Zo is het mogelijk om het toetsenbord naar wens te kantelen om comfortabeler te typen in verschillende houdingen, zoals staand of zittend.

| Lees ook: Pico brengt binnenkort mogelijk de Pico 4S uit

Meta Quest 3 vensters vrij plaatsen
(Bron: @Lunayian)