Meta Quest 3 verschijnt volgens Meta in 2023

De opvolger van de Meta Quest 2 verschijnt in 2023. Dat maakt Meta bekend tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers van het bedrijf. Verder heeft het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp niets bekendgemaakt over de Meta Quest 3.

De Meta Quest 2 verscheen in het najaar van 2020. Dat was ongeveer anderhalf jaar na de komst van de originele Quest-VR-bril. Er zit ongeveer drie jaar tussen de release van de Meta Quest 3 en zijn voorganger. Recent bracht de Amerikaanse techreus de Meta Quest Pro uit, een mixedrealitybril in een duurder segment, gericht op zakelijk gebruik. De Quest 3 richt zich daarentegen weer op consumenten.

Hoewel er verder officieel nog niets over de Meta Quest 3 naar buiten is gebracht, is recent het ontwerp van de nieuwe VR-bril gelekt. Analist Brad Lynch toonde CAD-bestanden waarop de bril te zien is. Volgens Lynch krijgt de Quest 3 twee zwart-wit-camera’s, twee RGB-camera’s en één dieptesensor. Net als in de Quest Pro moet de passtrough-mogelijkheid van een hogere kwaliteit zijn dan in de Quest 2. Daarnaast zou Meta dit keer wat meer de focus leggen op mixed reality.

Slechte kwartaalcijfers voor Meta

De kwartaalcijfers die Meta deze week naar buiten bracht, zijn niet bepaald om over naar huis te schrijven. Het bedrijf maakt grote verliezen vanwege toenemende kosten en afnemende reclameinkomsten. Een groot deel van de verliezen komt voort uit de vele investeringen die Meta doet in het opzetten van zijn metaverseconcept. De VR-tak van Meta, Reality Labs, brengt momenteel nog geen geld in het laatje en leed dit jaar al een verlies van ruim 9 miljard dollar.

| Lees ook: Videokaart Meta Quest 3 is 2,5 tot 3 keer sneller dan voorganger