‘Meta Quest Pro-controllers werken ook met de Quest 2’

De aankomende Meta Quest Pro-headset krijgt naar verluidt nieuwe VR-controllers die ook ondersteund worden door de Meta Quest 2. Ook zouden de controllers beschikken over HD-haptics en oplaadbare batterijen krijgen. De controllers zijn mogelijk zwaarder dan die van de Quest 2.

Volgens hardware-analist Brad Lynch (via Mixed) werkt Meta aan ondersteuning voor de Meta Quest 2. Eerder zei hij echter dat de Quest Pro – wat mogelijk de echte naam is van Project Cambria – zonder controllers geleverd zou worden. Daar is hij op teruggekomen. Als de controllers los aan te schaffen zijn voor de Quest 2, zouden ze naar verluidt 300 dollar kosten.

IR-camera’s, druksensor, oplaadbare batterij

De controllers krijgen volgens Lynch drie infraroodcamera’s voor ruimtetracking, een 622-SoC van Qualcomm en een oplaadbare batterij van 3.200 mAh. Ook zouden er haptics van hoogwaardige kwaliteit aanwezig zijn, wat voor een nog immersievere ervaring moet zorgen. Lynch ontdekte daarnaast een druksensor bij de handgreep. Dit moet het mogelijk maken om nauwkeurigere tekeningen te maken.

Eerder werd al bekend dat de VR-controllers voor de tracking waarschijnlijk gebruikmaken van geïntegreerde camera’s. Dat betekent dat de ringen die aan de Quest 2-controllers vastzitten niet langer nodig zouden zijn, waardoor de kans afneemt dat de controllers elkaar raken tijdens een VR-sessie. Ook zou de batterij niet vervangbaar zijn, wat bij de Quest 2-controllers wel het geval is.