‘Meta Quest Pro verschijnt in oktober voor 1.500 dollar’

De langverwachte Meta Quest Pro verschijnt mogelijk dit jaar nog. Volgens de doorgaans betrouwbare leaker Brad Lynch krijgt de ‘high-end’ VR-bril een hoog prijskaartje, namelijk 1.500 dollar. Bij deze prijs zitten naast de headset zelf ook de controllers, kabels en een oplaadstation inbegrepen.

Volgens Lynch verschijnt de Meta Quest Pro, die eerder bekendstond als Project Cambria, op 25 oktober 2022. Naar verluidt kan de VR-bril vooruitbesteld worden tijdens de keynote van Meta-ceo Mark Zuckerberg tijdens Meta Connect. Dat evenement vindt mogelijk in september plaats, maar er is nog geen exacte datum bekend.

Hogere resolutie en controllers met HD-haptics

De aankomende ‘high-end’ VR-bril van Meta krijgt volgens geruchten twee miniledschermen met een resolutie van 2.160 x 2.160 pixels. Ter vergelijking: de Quest 2 heeft een resolutie van 1.920 x 3.664 pixels.

Lynch zei ook dat de controllers van de Quest Pro compatibel worden met de Quest 2. De controllers beschikken naar verluidt over HD-haptics, drie IR-camera’s, ruimtetracking, oplaadbare batterijen van 3.200 mAh en een Qualcomm 622-SoC.