Meta reageert op ‘simpele’ metaverse-avatar Mark Zuckerberg

Meta kreeg de afgelopen dagen veel kritiek over zich heen toen ceo Mark Zuckerberg een ‘redelijk simpele’ afbeelding plaatste van zijn avatar in Horizon Worlds. Als antwoord daarop toont Meta nu waar de hardware en software van Meta toe in staat is.

“Ik weet dat de foto die ik eerder deze week plaatste redelijk simpel was. Het was snel genomen om de lancering te vieren. De graphics in Horizon zijn tot veel meer in staat – zelfs op headsets – en Horizon verbetert snel”, schrijft Zuckerberg op Facebook. Daarbij plaatst hij een nieuwe versie van zijn avatar, die veel gedetailleerder is dan de vorige.

De maker van de vernieuwde avatar, Dylan Dunbar, stelt op LinkedIn dat hij er iets minder dan vier weken mee bezig is geweest. Het gaat volgens hem dus niet om een snelle reactie op de kritiek van de eerdere Horizon-avatar. Ook zegt Dunbar dat er ongeveer veertig versies van de avatar zijn gemaakt, totdat hij en medeontwerper Steve Rheinfrank er tevreden mee waren.

Kritiek

Zuckerberg deelde de onderstaande avatar om de lancering van Horizon Worlds in Frankrijk en Spanje te vieren. De kritiek op dezeHorizon Worlds-avatar van Mark Zuckerberg was onder meer dat veel oudere 3D-platforms, zoals PlayStation Home en Second Life, er veel beter en gedetailleerder uitzagen dan de avatar van Zuckerberg. Die lijkt volgens veel mensen namelijk veel op een Mii-personage van de Nintendo Wii.

De eerdere versie van de Horizon Worlds-avatar van Mark Zuckerberg.