Meta verhoogt prijzen van Quest 2 en accessoires

De Meta Quest 2 krijgt een hogere prijs. Vanaf augustus kost de 128 GB-versie 449,99 euro en de 256 GB-versie 549,99 euro. Ook de prijzen van accessoires en refurbished modellen krijgen een prijsverhoging. Voor een korte periode wordt de VR-game Beat Saber meegeleverd met de VR-headset.

De VR-bril van Meta krijgt dus een prijsverhoging van maar liefst 100 euro. Als reden voor de prijsverhogingen noemt Meta de toenemende kosten om de producten te maken en te verzenden. De afgelopen maanden heeft inflatie wereldwijd gezorgd voor hogere prijzen van consumentenproducten.

Beat Saber

Spelers die een Meta Quest 2 kopen tussen 1 augustus en 31 december van dit jaar, krijgen gratis de game Beat Saber. Hiervoor dient wel een account gebruikt te worden waarop Beat Saber nog niet is aangeschaft. Na activatie moet de ritmegame binnen veertien dagen gedownload worden.

Quest Pro

Meta werkt momenteel aan een pro-versie van de Quest. Mogelijk krijgt de nieuwe VR-headset de naam Meta Quest Pro. De VR-bril wordt waarschijnlijk geleverd met nieuwe controllers die over HD-haptics beschikken. Mogelijk werken de controllers voor de Quest Pro ook met de huidige Quest 2.