Meta wijzigt naam van Oculus-app naar Meta Quest

De laatste jaren is Meta druk bezig geweest om de naam Oculus op alle mogelijke plekken te vervangen door die van Meta. Nu heeft eindelijk ook de Oculus-app de naam Meta Quest gekregen. Deze app wordt gebruikt om games en ervaringen aan te kopen voor de Meta Quest 2.

Eerder deze week heette de Oculus-app voor de Meta Quest 2 dus nog ‘Oculus’. Sinds donderdag staat er in plaats daarvan ‘Meta Quest’. Op andere plekken wordt de naam Oculus nog wel gebruikt. De website heet nog altijd oculus.com.

Facebook veranderde in 2021 de naam van het moederbedrijf in Meta. Sindsdien is het bedrijf er ook op gebrand om de naam Oculus langzaamaan te vervangen, al is dat alleen van toepassing op de VR-hardware. Software en ontwikkelaarstools blijven wel de Oculus-naam houden.

Meta Quest Pro onderweg

Tijdens de IFA in Berlijn, Duitsland kondigt Meta een samenwerking aan met Qualcomm. De komende jaren worden nieuwe VR-brillen van Meta voorzien van een chipset van Qualcomm. In oktober verschijnt bovendien de nieuwste VR-headset van het bedrijf: de Meta Quest Pro. Deze moet naar verluidt over een snellere chipset beschikken dan de Meta Quest 2. Uiteraard is deze chip gemaakt door Qualcomm.