Metaverseplatform Many Worlds VR aangekondigd voor pc-headsets

De Nieuw-Zeelandse ontwikkelaar Many Worlds Limited kondigt een metaverseplatform aan. Het platform is beschikbaar voor VR-brillen voor pc. Many Worlds VR biedt verschillende open ruimtes. Hier kan contact worden gelegd met andere gebruikers. Ook zijn er verschillende minigames te spelen.

In het metaverseplatform van MWL kunnen spelers een eigen avatar creëren. Er is keuze is uit verschillende lichaamsvormen, kledingstukken, haarstijlen, accessoires en kleurvariaties.

Spelers betreden met hun avatar verschillende open ruimtes, van ‘een woestijn vol luchtschepen tot basketbalveld op een villa aan de rand van een klif’. Er zijn ‘meren vol exotische vissen tussen Chinese pagodes’, maar ook ‘met gras begroeide heuvels met boerderijen’.

Minigames

In de wereld zijn daarnaast verschillende minigames te spelen, zoals schaken, basketbal, bijlwerpen, boogschieten en zwaardvechten. De makers beloven op een later moment nieuwe games en ervaringen toe te voegen.

Het metaverseplatform is alleen beschikbaar voor VR-brillen die verbonden zijn met een pc. Er is nog geen releasedatum bekend, maar spelers kunnen zich aanmelden om het platform te testen.