Microsoft brengt Xbox Cloud Gaming naar de Meta Quest 2

Meta maakt tijdens Connect bekend dat Xbox Cloud Gaming wordt toegevoegd aan de bibliotheek van de Meta Quest-headsets. Hierdoor is het mogelijk om Xbox Game Pass Ultimate-games te streamen naar de Quest 2. Je speelt de games dan in een virtualrealityomgeving waarbij je een 2D-scherm voor je hebt.

Het is nog niet bekend wanneer Xbox Cloud Gaming naar de VR-brillen van Meta komt. Meta hoopt ‘binnenkort’ meer te kunnen delen. Wel is het mogelijk om je Xbox-controller aan te sluiten op de Meta Quest 2, waardoor je in principe kunt gamen in je eigen privé-bioscoop in virtual reality.

Microsoft heeft geen VR-bril naar de Xbox gebracht, zoals Sony dat wel heeft gedaan voor de PlayStation 4 (en binnenkort voor de PS5 met de PSVR2). Toch is het niet voor het eerst dat Xbox-games gespeeld kunnen worden in virtual reality. Het is namelijk mogelijk om de Oculus Rift aan te sluiten op de Xbox One en eenzelfde VR-ervaring voor elkaar te krijgen. De nieuwere Xbox Series X en S vallen dan weer buiten de boot.

Microsoft vs. Sony

De flexibiliteit en draagbaarheid van de Meta Quest 2 maken het een goede match met cloudgaming. Je kunt de twee namelijk overal mee naar toe nemen en gebruiken waar je maar wil. Toch valt het VR-avontuur van Xbox nog steeds een beetje in het niets met dat van Sony. De originele PSVR en aankomende PSVR2 brengen juist exclusieve, meeslepende VR-titels naar het PlayStation-platform. Horizon: Call of the Mountain is daar één van. Microsoft is daar helemaal niet mee bezig, maar is in elk geval welwillend om zijn games naar zoveel mogelijk schermen te krijgen, waaronder in virtual reality.