Microsoft Office-apps komen naar Meta Quest 2 en Quest Pro

Microsoft brengt zijn Office-apps binnenkort naar de VR-brillen van Meta. De apps verschijnen ergens in 2023 voor de Meta Quest 2 en de zojuist aangekondigde Quest Pro. Daarnaast kunnen Windows 11 en Windows 10 naar de headsets gestreamd worden.

Met de Microsoft Teams-app kunnen eigenaren van de Meta Quest 2 of Quest Pro hun Meta-avatar gebruiken in een nieuwe Teams-omgeving. Het is mogelijk om Teams-vergaderingen te houden, maar je kunt ook Zoom gebruiken. Je kunt daarnaast gebruikmaken van de avatar uit Horizon Workrooms, wat Meta’s eigen virtuele kantooromgeving is. Andere apps die te gebruiken zijn op de Quest-brillen zijn onder meer Sharepoint, Word, Excel, PowerPoint en Outlook.

Daarnaast werd bekendgemaakt dat Microsoft zijn Xbox Cloud Gaming naar de Meta Quest 2 brengt. Hierdoor kunnen gebruikers straks games uit de Xbox Game Pass Ultimate-bibliotheek streamen naar de VR-bril. Je kunt de games dan spelen op een 2D-scherm in een virtuele omgeving. Je zou dan als het ware in een eigen virtuele privébioscoop kunnen gamen.

Meta Quest Pro onthuld

Tijdens het Meta Connect-evenement op 11 oktober werd daarnaast de Meta Quest Pro officieel aangekondigd. Er gingen al langere tijd geruchten rond over de XR-bril van Meta. De headset heeft een fors prijskaartje van 1.800 euro en is uitgerust met een verbeterde chipset: de Snapdragon XR2+ van Qualcomm. Verder is er 12GB RAM-geheugen aanwezig en is de headset meer geschikt voor mixedrealityervaringen dankzij passtrough in kleur. Vanaf 25 oktober is de Quest Pro beschikbaar.

| Lees ook: Microsoft brengt Xbox Cloud Gaming naar de Meta Quest 2