Niantic onthult AR-bril voor buiten in samenwerking met Qualcomm

Niantic, de ontwikkelaar van onder meer de AR-game Pokémon Go, heeft een nieuwe AR-bril onthuld in samenwerking met Qualcomm. De AR-headset is bedoeld voor buiten de deur en maakt gebruikt van de Snapdragon AR2-chip voor augmented reality.

De augmentedrealitybril is bedoeld als basis voor toekomstige AR-brillen van andere fabrikanten. Je kunt daarbij denken aan Lenovo, LG, Nreal, Oppo, Pico, Sharp, Tencent en Xiaomi. De hoofdband van de AR-bril van Niantic is gemaakt van een soort elastiek en is in te vouwen. Er is een passthrough aanwezig, waardoor de echte en virtuele wereld door elkaar heenlopen.

Dit kan veel verschillende toepassingen hebben, zoals een immersievere manier om de populaire AR-game Pokémon Go te spelen. Je zou Pikachu met deze AR-bril bijvoorbeeld in de echte wereld kunnen zien verschijnen. Op dit moment moet je nog je smartphone gebruiken om Pokémon tegen het lijf te lopen. Of Niantic daadwerkelijk plannen heeft voor een immersievere Pokémon-game, is niet bekend.

Visual Positioning System van Niantic

Vanaf 2023 zal de Lightship VPS-software van Niantic (Visual Positioning System) ook te gebruiken zijn met het ontwikkelaarsplatform Snapdragon Spaces. Apps die met de AR-software van Qualcomm gemaakt zijn, kunnen dus ook gebruikmaken van de VPS-functionaliteiten. Met de VPS-software kunnen gebruikers met precisie dezelfde computergegenereerde graphics zien in de echte wereld, zoals digitale reclameborden bij winkels.

| Lees ook: ‘VR-studio Camouflaj werkt aan Batman-game voor Quest 2’

Virtual Universe kan een commissie ontvangen wanneer je via links op deze website koopt.