Nieuwe Smash Drums-update laat de VR-game meer op Rock Band en Guitar Hero lijken

Smash Drums wordt voorzien van een nieuwe modus genaamd Classic Mode. In de gamemodus zullen de noten op een fretboard naar je toe komen, zoals je wellicht kent van andere muzikale games zoals Rock Band en Guitar Hero. De update verschijnt op 15 november.

Vóór deze november-update vliegen in Smash Drums de drums en bekkens naar je toe, waarbij je er op het juiste moment op moet slaan. Daarbij kun je in de VR-game ook gebruikmaken van de 360-graden-mogelijkheden van virtual reality, al is het ook mogelijk om op een stationair drumstel te spelen.

Met de komst van de Classic Mode sla je nog steeds op een drumstel, maar vliegen de onderdelen niet naar je toe. In plaats daarvan sla je op het juiste onderdeel van het drumstel wanneer het fretboard dit aangeeft. Daarbij wordt er gebruikgemaakt van kleur en de locatie op het fretboard. Voor Rock Band- of Guitar Hero-spelers zal dit ongetwijfeld bekend voorkomen.

Smash Drums: nieuwe nummers

Ontwikkelaar PotamWorks zegt dat de nieuwe Classic Mode niet het enige nieuwe is aan de update, meldt UploadVR. Er komen bijvoorbeeld ook nieuwe nummers naar de game, al is het niet bekend om welke het gaat. Daarnaast staat er in oktober nog een kleine update gepland, al gaat het daarbij voornamelijk om quality of life-verbeteringen. Smash Drums is verkrijgbaar voor de VR-headsets van Meta en Pico.

| Lees ook: Beat Saber krijgt 80+ extra One Saber-levels