Oculus-oprichter Palmer Luckey kondigt nieuwe VR-bril aan

Palmer Luckey, de oprichter van Oculus en Anduril, heeft tijdens de Augmented World Expo een nieuwe VR-bril aangekondigd. Er is nog weinig bekend over de head-mounted display, behalve dat de bril voldoet aan militaire standaarden, terwijl het ook gebruikt kan worden voor niet-militaire toepassingen.

Luckey zei tijdens de AWE dat de nieuwe VR-bril zich nog in de beginfase bevindt. Dat meldt The Verge. Ook noemde hij ‘entertainment voor volwassen’ de meest veelbelovende VR-hardwareniche voor kleine bedrijven, omdat regulieren bedrijven hier niet aan mee willen doen. Daar kan hij wel eens gelijk in hebben, want de gids voor het kijken van content voor volwassenen behoort tot onze meest gelezen artikelen. Palmer Luckey heeft overigens niet specifiek genoemd dat hij zelf aan een apparaat voor 18+-content werkt.

De VR-pionier maakte eerder al bekend dat hij zijn nieuwe VR-bril zou presenteren tijdens AWE. Palmer Luckey reageerde hiermee op VR-kenner Brad Lynch, die een grap maakte over de GameBoy-achtige ModRetro Chromatic-handheld die Luckey uitbracht. Lynch schreef namelijk dat Luckey (net als Valve met zijn Steam Deck) liever een handheld uitbracht dan een VR-bril.

| Lees ook: Apple stopt mogelijk met de ontwikkeling van de Vision Pro 2

Beeld: Stephen McCarthy