Peaky Blinders: The King’s Ransom verschijnt in maart 2023 voor Quest 2

De VR-game Peaky Blinders: The King’s Ransom verschijnt op 9 maart 2023 voor de Meta Quest 2 en Pico 4. Op een later moment wordt de game ook op Steam verwacht. De titel krijgt een adviesprijs van 29,99 dollar, de prijs in euro’s in nog niet bekend.

Volgens de officiële website van de Peaky Blinders: The King’s Ransom ben je ‘op de vlucht voor een vuurpeloton en vraag je de beruchte Tommy Shelby om hulp’. In de VR-game bevinden spelers zich in de ruige straten van Birmingham rond 1920. Tijdens het verhaal kom je langs iconische locaties uit de tv-serie, zoals The Garrison-pub, Charlie’s Yard en Shelby’s Betting Shop.

De stemmen van Tommy en Arthur Shelby zijn ingesproken door hun originele stemacteurs uit de tv-serie, namelijk Cillian Murphy en Paul Anderson. Peaky Blinders volgt het verhaal over een criminele bende uit Londen, kort na de Eerste Wereldoorlog. De tv-serie is ontwikkeld door de BBC en is te zien op Netflix.

Maze Theory

De Britse ontwikkelaar Maze Theory zit ook achter een VR-game die gebaseerd is op een andere iconische Britse tv-held, namelijk Doctor Who: The Edge of Time. Verder werkt de studio aan de VR-titel Engram, welke voorheen bekend stond als The Vanishing Act.

| Lees ook: Levitation-mod Half-Life: Alyx nu verkrijgbaar in Steam Workshop

Virtual Universe kan een commissie ontvangen wanneer je via links op deze website koopt.