Pico 4-headset verschijnt op 18 oktober voor 429 euro

Pico heeft zijn nieuwe VR-bril aangekondigd. De Pico 4 krijgt een prijskaartje van 429 euro en verschijnt op 18 oktober. De VR-headset is ook beschikbaar in Europa. Eerder dit jaar werd ook de Pico Neo 3 Link beschikbaar voor de Europese markt. Andere VR-brillen van het bedrijf waren hier niet verkrijgbaar.

De Pico 4 maakt gebruik van de Snapdragon XR2-processor van Qualcomm. Deze chipset is ook te vinden in veel andere standalone VR-brillen, zoals de Meta Quest 2, de HTC Vive Focus 3 en de Pico Neo 3. De VR-bril is echter wel een stuk lichter en slanker dan zijn voorganger. Ook beschikt de Pico 4 over LCD-schermen met een hogere resolutie van 2.160 x 2.160 pixels per oog (in plaats van 1.832 x 1.920 pixels per oog bij de Neo Link 3) en een breder gezichtsveld van 105 graden (in plaats van 98). De beeldverversing bedraagt momenteel wel maar 90Hz, terwijl de Neo 3 Link 120Hz aankan.

Ook de controllers van de Pico 4 hebben een opfrisbeurt gekregen. Door de ringen om je handen anders te positioneren, bots je minder snel met je controllers tegen elkaar aan. Dat is handig in VR-games waarbij je een geweer moet laden of een drankje in kunt schenken. De VR-headset beschikt over vijf camera’s aan de voorzijde, waaronder een 5K-RGB-camera voor passtrough en vier fisheye-camera’s voor tracking.

(Afbeelding: Pico)

Er komt ook een exclusieve game naar de Pico 4, namelijk Just Dance VR. De dansgame van Ubisoft verschijnt in 2023, maar zal dus niet speelbaar zijn op de Quest 2 of de aankomende PSVR2-headset van Sony. Andere games die bevestigd zijn voor de nieuwe VR-headset van Pico zijn The Walking Dead: Saints & Sinners Chapter 2: Retribution, Peaky Blinders: The King’s Ransom en Ultimechs.

Pico 4 verschijnt op 18 oktober in Europa

De Pico 4 is vanaf 18 oktober verkrijgbaar vanaf 429 euro. Hiervoor krijg je een versie met 128GB aan opslagruimte. Er is ook een versie met 256GB opslag. Hiervoor moet 499 euro worden neergeteld. De VR-bril heeft een batterij van 5.300mAh. Volgens Pico moet de VR-bril zo’n drie uur meegaan op één oplaadbeurt. Daarnaast ondersteunt het de snellaadtechnologie Quick Charge 3.0.

Pico werd in 2021 overgenomen door ByteDance, het moederbedrijf van het socialemediaplatform TikTok. Nu de Pico-headsets ook voor de Europese markt beschikbaar worden, kan het concurreren met de Meta Quest 2 en aankomende VR-brillen van Meta. In oktober wordt de nieuwe VR-headset van Meta aangekondigd, vermoedelijk gaat het om de Quest Pro.