Pico 4S verschijnt mogelijk binnenkort

De Pico 4S is door de Zuid-Koreaanse toezichthouder RRA gecertificeerd, wat erop duidt dat de release van de VR-bril waarschijnlijk niet lang meer op zich laat wachten. Uit de certificering blijkt dat de headset is uitgerust met een Snapdragon XR2 Gen 2, dezelfde chipset als in de Meta Quest 3, maar dan met 12 GB RAM.

De certificering bij de Zuid-Koreaanse RRA, gedeeld door VR-kenner Brad Lynch, wijst erop dat de Pico 4S binnenkort verschijnt. Het is mogelijk dat de headset over enkele weken al beschikbaar is, maar het kan ook nog enkele maanden duren. Naast de aanwezigheid van een Snapdragon XR2 Gen 2-chip, ondersteunt de headset volgens de certificering 6GHz-wifi. Dat suggereert dat de VR-bril over Wi-Fi 6E of zelfs Wi-Fi 7 beschikt. Deze wifistandaarden maken snellere en stabielere draadloze verbindingen mogelijk.

ByteDance, het moederbedrijf van Pico, heeft het handelsmerk ‘Pico 4S’ in maart van dit jaar geregistreerd. Ook zijn er in de streamingsoftware van Pico Connect iconen gevonden van nieuwe controllers zonder de bekende ring in het ontwerp. Eerder schreven we al dat de Pico 5 waarschijnlijk van de baan is. De headset zou geannuleerd zijn vanwege verminderde vraag naar VR-brillen. Het bedrijf zou zich in plaats daarvan focussen op een kleinere update van de Pico 4, in de vorm van een S-model.

| Lees ook: Gerucht: er komt geen Pico 5-VR-bril, wel een vernieuwde Pico 4