Gerucht: er komt geen Pico 5-VR-bril, wel een vernieuwde Pico 4

Pico stopt naar verluidt met de ontwikkeling van de VR-bril Pico 5. Wel zou de fabrikant werken aan een herziene versie van de Pico 4 en een andere headset die veel wegheeft van de Apple Vision Pro.

Volgens The Information, die zijn informatie van ingewijden heeft, heeft Pico-moederbedrijf ByteDance besloten om de Pico 5 te annuleren. De verkoopcijfers van de Pico 4 zouden lager zijn uitgevallen dan verwacht. De opvolger zou aanvankelijk eind 2024 worden uitgebracht, maar dat lijkt nu van de baan.

In de afgelopen maanden verschenen er verschillende geruchten over Pico, waaronder over massaontslagen, geschrapte projecten (zoals de Pico 5) en een forse koerswijziging. Pico zou niet langer het strategische voornemen hebben om concurrent Meta te volgen, maar meer naar Apple willen kijken.

| De Pico 4-headset is onder andere verkrijgbaar bij Coolblue

Een vernieuwde Pico 4 komt er misschien, een Pico 5 in elk geval niet
(Bron: Pico)

Pico blijft actief in VR

Ondanks dat de Pico 5 mogelijk niet meer verschijnt, lijkt Pico de VR-markt niet te verlaten. De fabrikant zou werken aan een project voor de langere termijn, met als codenaam ‘Swan’. Het zou gaan om een ‘high-end’ VR-bril met ‘de nieuwste technologieën’ dat geïnspireerd is op de Apple Vision Pro die volgend jaar moet verschijnen. Het is echter niet bekend of Pico zich met dit product op bedrijven of consumenten richt.

Er komt naar verluidt wel een nieuwe VR-bril, al gaat het niet om de Pico 5. De Chinese VR-fabrikant zou werken aan een vernieuwde versie van de Pico 4, die in oktober 2022 werd uitgebracht. Daarentegen zijn er ook een hoop projecten geschrapt. Zo zou Pico de stekker hebben getrokken uit een Beat Saber-achtige game en is het gestopt met de ontwikkeling van een exclusieve Just Dance-game voor VR.

| Lees ook: Vampire: The Masquerade – Justice komt begin 2024 naar SteamVR