Pico kondigt toolset aan voor creatie van sociale VR-werelden

Naast de onthulling van de Pico 4-headset, kondigt het bedrijf ook een de toolset Project Pico Worlds aan, waarmee sociale VR-omgevingen, zoals Horizon Worlds van concurrent Meta, kunnen worden gemaakt. Naast tools voor het bouwen van werelden komen er ook personalisatietools voor avatars.

“Toen we de sociale ervaring van Pico maakten, ging het niet om het creëren van een nieuw platform. In plaats daarvan willen we gebruikmaken van bestaande platforms om intiemere interacties en emotionelere ervaringen mogelijk te maken”, zegt een woordvoerder van het bedrijf in de onthullingsvideo.

Pico is eigendom van ByteDance, een Chinees technologiebedrijf dat ook het socialemediaplatform TikTok in handen heeft. Het bedrijf stelt dat de tools om virtuele werelden te creëren begin 2023 zijn opwachting maakt.

Horizon Worlds

Eerder beloofde Meta-ceo Mark Zuckerberg dat er grote updates komen naar het Horizon-platform voor zijn VR-headsets, zoals de Meta Quest 2. Daarvoor kreeg Meta de nodige kritiek over zich heen, vanwege een te ‘simpele avatar’. Het bedrijf belooft daarnaast zowel een webversie als ondersteuning voor mobiele apparaten als het gaat om Horizon Worlds.