PlayStation 5 krijgt prijsverhoging: wordt de PSVR2-headset ook duurder?

De PlayStation 5 krijgt een prijsverhoging. De adviesprijs van zowel de disk- als de digital-versie wordt 50 euro duurder. Wat betekent de prijsverhoging van de console voor de aankomende PSVR2-headset? Wordt deze VR-bril ook duurder dan Sony oorspronkelijk gepland had?

Sony verhoogt de adviesprijzen van de PS5-console met 50 euro. De prijzen komen daardoor uit op 450 en 550 euro. Volgens het bedrijf is de prijsverhoging noodzakelijk vanwege de hogere kosten die voortkomen uit de hoge inflatie. Sony stelt dat het een ‘moeilijke beslissing’ was. De prijsverhoging geldt voor alle regio’s behalve de Verenigde Staten. De keuze hiervoor is niet bekendgemaakt.

Wordt de PSVR2-headset ook duurder?

De PlayStation VR2 moet in het begin van 2023 verschijnen. Dat maakte Sony eerder deze week bekend. Het is nog niet duidelijk wat de volgende generatie VR-brillen van Sony moet kosten, maar het is te verwachten dat de prijs moet kunnen in de buurt komt met die van de Meta Quest 2 (hoewel je de PS5 er natuurlijk nog los bij moet kopen).

Eerder deze maand heeft Facebook-moederbedrijf Meta de Quest 2 ook al in prijs verhoogd. Volgens de techgigant zijn de kosten om de VR-bril te produceren toegenomen. Ook de verzendkosten zouden duurder zijn geworden. De reden van Meta’s prijsstijging lijkt dan ook erg op die van Sony.

Of de PSVR2-headset ook duurder wordt, is lastig te zeggen. Het is namelijk niet bekend welk prijskaartje Sony oorspronkelijk aan de VR-headset wilde hangen. De verwachting is dat de prijs rond de 500 euro blijft liggen. Door de hoge inflatie kan de prijs echter een paar tientjes hoger uitvallen.

PS5 nog steeds niet goed verkrijgbaar

Hoewel het steeds makkelijker wordt om een PlayStation 5 te bemachtigen, is de console nog altijd niet goed verkrijgbaar. Veel winkels die de console wel op voorraad hebben bieden deze aan in een pakket met games en (soms onnodige) accessoires. Hierdoor valt de prijs in veel gevallen hoger uit.