PlayStation toont nieuwe beelden PSVR2-headset

De PlayStation VR2-headset van Sony heeft een nieuwe trailer gekregen. Daarin worden de hoogtepunten van de PSVR2 uitgelicht en zijn enkele in-game-beelden te zien van onder meer Horizon: Call of the Mountain, No Mans Sky en Resident Evil: Village.

Het was al bekend dat de PSVR2 aan het begin van 2023 zal verschijnen. Een precieze releasedatum is nog niet onthuld. In de trailer zien we de specificaties van het apparaat voorbij komen. De VR-bril maakt gebruik van OLED-schermen, waar andere fabrikanten doorgaans voor LCD-displays kiezen. OLED moet zorgen voor betere kleuren en contrasten. De resolutie bedraagt 2.000 x 2.040 pixels per oog, wat de huidige standaard is op het gebied van virtual reality.

Oogtracking

Daarnaast brengt Sony oogtracking naar de headset. Er zijn nog geen VR-brillen voor consumenten met deze functie, maar de nieuwe VR-headset van Meta zou hier naar verluidt ook over beschikken. Door middel van oogtracking kunnen realistische avatars gecreëerd worden. Door middel van foveated rendering kijkt het systeem naar welke gedeeltes van het scherm de gebruiker kijkt en toont deze gedeeltes vervolgens op de hoogste details. Het gedeelte van het scherm waar je niet naar kijkt, wordt in mindere kwaliteit getoond. Dit bespaart de nodige rekenkracht.

Haptische feedback

De technologie van de DualSense-controllers voor de PlayStation 5-console, beschikken ook de nieuwe VR-bril van Sony en de nieuwe controllers over haptische feedback. De hoofdsteun van de PSVR2 kan vibreren om immersieve effecten toe te voegen. Deze functie is nog niet in andere commerciële VR-brillen verschenen. Daarnaast zijn er compleet nieuwe controllers ten opzichte van de Move-controllers van de originele PSVR. De Sense-controllers beschikken niet alleen over haptische feedback, maar ook over de adaptieve controllers van de PS5-controller. Deze technologie maakt interacties een stuk realistischer.

Overige functies

Eerder maakte Sony al bekend dat de PSVR2-headset opties krijgt om een speelveldgrens in te stellen en de omgeving te zien met de VR-bril op. Deze functies zijn ook te vinden in ondere andere de Meta Quest 2. Daarnaast moet het mogelijk zijn om beelden te streamen. Met behulp van een PS5 HD-camera kunnen naast gameplaybeelden ook de acties van de speler zelf worden getoond.