PlayStation VR 2: 7 games om als eerste te spelen op de VR-bril

De PlayStation VR 2 heeft bij de release een bibliotheek met meer dan 40 games om uit te kiezen. Weet je niet waar je moet beginnen? Dit zijn de 7 beste games om als eerste te spelen op de gloednieuwe VR-bril van Sony.

| Om gebruik te maken van de PlayStation VR 2 is een PlayStation 5-console vereist. De PS5 is onder andere verkrijgbaar bij Coolblue.

1. Horizon Call of the Mountain

Horizon Call of the Mountain is op dit moment ongetwijfeld de meest grafisch indrukwekkende game op de PlayStation VR 2. De spin-off van de populaire openwereldgames Horizon Zero Dawn en Horizon Forbidden West geeft het je een goed beeld van alle nieuwe functies die de opvolger van de PS VR te bieden heeft, zoals oogtracking en adaptieve triggers.

2. Pistol Whip

Combineer Beat Saber met pistolen en het eindresultaat is Pistol Whip. Terwijl je van de beats geniet verschijnen er vijanden die je uit moet schakelen. Onderweg probeer je hun kogels te vermijden. Stilzitten is dus geen optie. De shooter is een goede manier om te oefenen met richten met de controllers van de PlayStation VR 2. Ook niet onbelangrijk: de game is enorm vermakelijk.

3. The Last Clockwinder

Als je op zoek bent naar een unieke puzzelgame, dan is The Last Clockwinder precies wat je zoekt. Het is je doel om een oude klokkentoren in een kolossale boom te repareren. Dit doe je met behulp van klonen die je jouw taken kunt laten uitvoeren. Alleen door samen te werken met ‘jezelf’ valt de klokkentoren te redden.

4. Gran Turismo 7

GT7 is misschien wel de beste racesimulator op de PlayStation 5 en krijgt een gratis upgrade voor de PlayStation VR 2. Dat betekent dat je alle races kunt voltooien in virtual reality, waarbij het lijkt alsof je écht zelf in de bolide zit. Daarnaast krijgen VR-spelers toegang tot een ‘exclusieve VR-showroom’. Iedere auto is van binnen en buiten te bekijken. Alle gamemodi zijn beschikbaar, met uitzondering van de split screen-modus.

5/6. Job Simulator en Vacation Simulator

Als je op zoek bent naar een game voor de PlayStation VR 2 die toegankelijk is voor alle gebruikers én het nodige plezier brengt, dan zit je goed met Job Simulator of Vacation Simulator. In de ene titel ga je aan de slag bij verschillende banen, waaronder als chefkok en automonteur. Bij Vacation Simulator ga je juist heerlijk relaxen, zoals kamperen in de bossen en hotdogs bereiden op het strand.

7. Kayak VR Mirage

Peddel in je kajak langs prachtige locaties in Costa Rica, Antarctica, Noorwegen en Australië. Deze prachtige game laat je op een rustige manier kennis maken met wat virtual reality te bieden heeft. Voor de echte avonturiers is het mogelijk om de instellingen aan te passen, waardoor het een stuk moeilijker is om je hoofd boven water te houden.

| Lees ook: Beste VR-games in de categorie horror