PlayStation VR2-adapter voor pc is vanaf 7 augustus te koop

De adapter om de PlayStation VR2-bril aan te sluiten op een pc is vanaf 7 augustus te koop. Sony verkoopt de adapter voor 60 dollar. PS VR2-gebruikers kunnen hiermee Steam VR-games spelen, zoals Half-Life: Alyx en Fallout 4 VR. Bepaalde functies van de VR-bril zijn echter niet beschikbaar bij gebruik op de pc.

Om de PlayStation VR2-headset aan te sluiten op een pc, is een DisplayPort 1.4-kabel nodig. Daarnaast moet de pc aan bepaalde vereisten voldoen. Sony schrijft in de aankondiging dat een Nvidia GeForce GTX 1650 of nieuwer, of een AMD Radeon RX 5500XT of nieuwer tot de minimale specificaties behoren. Daarnaast is minimaal een Intel Core i5 7600-processor of een AMD Ryzen 3 3100-processor nodig. Verder is er 8GB RAM nodig en moet het systeem op een 64-bitversie van Windows 10 of Windows 11 draaien. Ook moet de pc minimaal Bluetooth 4.0 ondersteunen.

Een aantal kenmerkende functies van de PlayStation VR2-bril, zijn niet beschikbaar als de VR-bril op een pc wordt aangesloten. Het gaat bijvoorbeeld om HDR, oogtracking en Tempest 3D Audio, maar ook over de adaptieve triggers en haptische feedback van de controllers, en de trillingsfeedback in de headset zelf. Er blijft wel een rumble aanwezig in de controllers, maar het gaat niet om de geavanceerdere technologie die ook in de PS5-controller te vinden is. Wat wel beschikbaar is bij gebruik op een pc, is de 4K-resolutie van 2.000 bij 2.040 pixels per oog en het gezichtsveld van 110 graden. Ook de passtrough en foveated rendering blijven beschikbaar, al ontbreekt de oogtrackingsfunctie in laatstgenoemde.

| Lees ook: Dit zijn de beste VR-games voor de PlayStation VR2