PlayStation VR2-headset verschijnt begin 2023

De PSVR2 verschijnt begin 2023. Dat maakt Sony bekend op zijn socialemediakanalen. Eerder gingen er al geruchten rond dat de nieuwe VR-bril van PlayStation dit jaar niet meer zou verschijnen. Dat is nu door de fabrikant zelf bevestigd.

De PSVR2 moet volop gebruikmaken van de nieuwe technologieën en verbeterde prestaties van de PlayStation 5-console. Zo beschikken de controllers over haptische feedback, wat voor een groot verschil moet zorgen ten opzichte van de Move-controllers die bij de eerste PSVR gebruikt konden worden.

De volgende VR-generatie moet bovendien over een hogere resolutie beeldschermen beschikken met een hoger dynamisch bereik. Verder is het gezichtsveld groter en is er oogtracking aanwezig.

Speelveldgrens en passtrough

Eerder maakte Sony al bekend dat de PSVR2 opties krijgt om een speelveldgrens aan te geven en passtrough in te schakelen, zoals bij de Meta Quest 2 ook kan. Op deze manier kunnen spelers virtuele lijnen maken waarin het veilig is om te spelen. Ook kunnen spelers met de VR-bril op hun omgeving zien.

In 2016 bracht Sony de eerste PSVR uit. Wie de originele VR-headset in handen heeft, kan deze door middel van een speciale adapter ook aansluiten op de PS5.