Pokémon Go-maker Niantic en Marvel werken aan AR-game Marvel World of Heroes

Er is een nieuwe AR-game onderweg van Pokémon Go-ontwikkelaar Niantic. Samen met Marvel werkt Niantic aan Marvel World of Heroes. Hierin kunnen spelers hun eigen superheld samenstellen om hun buurt ‘veilig’ te houden.

In deze nieuwe AR-game voor smartphones wordt het Marvel-universum gemixt met de realiteit. Spelers kunnen hun eigen superheld creëren. Het lijkt erop dat zij onderweg verschillende superkrachten van de verschillende Marvel-superhelden kunnen verzamelen. Het is waarschijnlijk mogelijk om de magische krachten van Doctor Strange, de dodelijke hamer van Thor en de laserogen van Cyclops te bemachtigen. Ook kunnen spelers samenwerken met andere bekende personages, zoals Spider-Man, Wolverine en Captain America.

Release in 2023

Marvel World of Heroes verschijnt in 2023. Je kunt je nu al aanmelden voor de AR-game om op de hoogte te blijven van updates. In de trailer is een park vol spelers te zien, waardoor het lijkt dat er ook een speciaal co-op-evenement wordt georganiseerd.

AR-games van Niantic

Niantic zit niet alleen achter de populaire AR-game Pokémon Go, die nog altijd van updates wordt voorzien, maar werkte ook aan AR-games rond Harry Potter en Transformers. Deze games zijn inmiddels geschrapt. Daarnaast zijn Pikmin Bloom en een NBA-titel onderweg. Marvel sluit zich met Marvel World of Heroes nu aan bij dit rijtje.