Productie van Meta Quest 3 is volgens analist aanzienlijk verlaagd

Meta heeft de productie van de Meta Quest 3 naar verluidt flink naar beneden bijgesteld. Volgens analist Ming-Chi Kuo was de techgigant oorspronkelijk van plan om 7 miljoen exemplaren te produceren. Dit aantal zou vanwege de afgenomen vraag naar VR-brillen zijn bijgesteld naar 2 tot 2,5 miljoen stuks.

Kuo schrijft op zijn blog dat de vraag van de Meta Quest 3 naar verluidt tot 70 procent lager ligt dan het bedrijf in eerste instantie dacht. Meta verwacht dit najaar nog maximaal 2,5 miljoen exemplaren van de mixedrealityheadset te verkopen. Volgens Kuo worden er volgens jaar nog een miljoen verkochte brillen verwacht. Daarnaast verwacht Kuo dat de vraag naar alle Quest-brillen, inclusief de Quest 2 en Quest Pro, in 2023 met 50 procent afneemt ten opzichte van vorig jaar. Dat zou betekenen dat Meta dit jaar niet meer dan 3,5 miljoen VR-brillen zou verkopen.

| Je koopt de Meta Quest 3 onder andere bij Coolblue

Meta Quest 3
De headset is wat minder in trek dan verwacht. (Bron: Meta)

De productie van de Meta Quest 3 is mogelijk niet het enige product van Meta dat naar beneden is bijgesteld. Zo zou er ook minder vraag zijn naar de tweede generatie van de slimme bril in samenwerking met Ray-Ban. Het zou gaan om een verminderde vraag van 25 procent ten opzichte van de eerste Stories-bril. Daar werden bovendien slechts 400.000 stuks van verkocht. Kuo voorspelt dan ook dat de headsetdivisie van Meta dit jaar waarschijnlijk een flink verlies zal draaien.

De Meta Quest 3 werd eind september aangekondigd en is sinds 10 oktober verkrijgbaar. Naast virtual reality is de headset ook geschikt voor augmented reality, wat het een mixedrealitybril maakt. De headset is verkrijgbaar vanaf 550 euro en is op verschillende aspecten een verbetering van de Quest 2.

| Lees ook: Meta Quest 3 officieel onthuld: dit moet je weten