PSVR2 ondersteunt geen PSVR-games, bevestigt Sony

De PlayStation VR2-headset van Sony is niet backwards compatible met de originele PSVR-headset. Dat betekent dat de PSVR2 geen oudere games kan afspelen. Wel is het mogelijk dat ontwikkelaars werken aan nieuwe versies van enkele oudere VR-games, waardoor deze in hogere resolutie speelbaar zullen zijn op de PSVR2.

In de officiële PlayStation-podcast vertelt Sony dat de PSVR2-bril geen PSVR-games ondersteunt. De reden hiervoor zou zijn dat de nieuwe headset een stuk geavanceerdere functies heeft. Sony doelt hierbij op de nieuwe Sense-controllers die over haptische feedback en adaptieve triggers beschikken. Daarnaast zijn er ook andere nieuwe functies aanwezig, zoals inside-out-tracking en vingerdetectie. Oudere games komen daarnaast niet tot hun recht met het 4K-HDR-display dat in de PlayStation VR2 verwerkt is.

Mogelijke opfrisbeurt voor PSVR2

De nieuwe VR-bril voor de PS5 moet in 2023 verschijnen. Bij de release wil het bedrijf minstens twintig VR-games aanbieden. Daarvan zijn er al een paar bekend, zoals Horizon: Call of the Mountain en The Walking Dead: Saints & Sinners. Hoewel PSVR-games niet backwards compatible speelbaar zijn op de PSVR2, is het wel denkbaar dat ontwikkelaars oudere VR-gamers opfrissen en op een later moment alsnog zullen uitbrengen op de nieuwe headset.