PSVR2 verschijnt op 22 februari voor 600 euro

De PSVR2-headset van Sony verschijnt op 22 februari 2023 en krijgt een prijskaartje van 599,99 euro. Vanaf 15 november kunnen geïnteresseerden een vooruitbestelling plaatsen. Dat kan vooralsnog enkel in de online winkelomgeving van PlayStation.

Op PlayStation Blog meldt Sony dat de PSVR2-bundel bestaat uit de bril zelf, twee Sense-controllers en oortjes met stereogeluid. Bij de originele PSVR-bril moesten gebruikers de Move-controllers nog los bijkopen. Bij de PlayStation VR2-bril is het niet nodig om een losse PlayStation Camera te kopen, aangezien de VR-bril deze niet nodig heeft om te functioneren. De PS5-console moet los worden aangeschaft.

Daarnaast verschijnt er ook een speciale bundel inclusief het VR-spel Horizon: Call of the Mountain. De game is van Guerrilla Games, de makers achter Horizon Zero Dawn en Horizon Forbidden West. Ook deze titel is later deze maand vooruit te bestellen. Deze bundel kost 649,99 euro. Ook heeft Sony aangekondigd dat er een oplaadstation komt om de Sense-controllers op te laden. Deze hebben een adviesprijs van 49,99 euro.

Specificaties PSVR2-headset

De PlayStation VR2-bril heeft een hogere resolutie dan zijn voorganger, met 2.000 x 2.040 pixels per oog. Dat brengt het totaal naar 4.000 x 2.040 pixels. Het OLED-scherm ondersteunt zowel 4K als HDR. De beeldverversing bedraagt 90 of 120Hz.

Omdat er inside-out-tracking aanwezig is, zijn aparte camera’s niet langer nodig. De PSVR2 heeft daarnaast ingebouwde camera’s om de controllers te kunnen volgen. Ook is er oogtracking aanwezig en is het gezichstsveld nu 110 graden in plaats van 100 graden bij de originele PSVR-bril. De Sense-controllers maken gebruik van de adaptieve triggers en haptische feedback die ook in de DualSense-controller van de PlayStation 5-console te vinden zijn.

| Lees ook: Ghostbusters: Rise of the Ghost Lord verschijnt in 2023 voor PSVR2