Gerucht: Meta werkt aan goedkopere Quest-headset zonder controllers

De mixedrealitybril is nog niet officieel uit en de geruchten over de Quest 3-opvolger zijn al in volle gang. Volgens Bloomberg-journalist Mark Gurman wil Meta de kosten van de volgende Quest-bril drukken, onder meer door de controllers weg te laten.

Naar verluidt heeft Meta zijn toekomstplannen gewijzigd na de aankondiging van de Apple Vision Pro. De bron van Gurman zou gezegd hebben dat de techgigant ‘bang is van Apple’. Dat zou ook de reden zijn dat Meta minder focust op de metaverse, en juist meer focust op de praktische toepassingen van de AR-/VR-bril, zoals gaming en productiviteit.

Quest 3-opvolger: goedkoper, maar zonder controllers

De opvolger van de Quest 3 heeft de codename Ventura en moet toegankelijker worden voor een breder publiek. Naar verluidt wil Meta de prijs terugbrengen naar het niveau van de Quest 2, wat neerkomt op 350 euro. Een manier om de prijs te verlagen, is om de controllers weg te laten. Dankzij handtracking zijn controllers bovendien geen uiterste noodzaak. Het is daarnaast mogelijk dat de controllers apart aan te schaffen zijn. De Vision Pro van Apple, die volgend jaar wordt verwacht en 3.500 dollar kost, heeft overigens ook geen meegeleverde controllers.

Meta Quest 3 VR-bril
De Quest 3 heeft een vernieuwd design ten opzichte van zijn voorganger. (Bron: Meta)

Naast het weglaten van de controllers, zou de Quest 3-opvolger iets goedkopere componenten gebruiken. In zijn Power On-nieuwsbrief meldt Gurman dat Meta van plan is om de Quest 3, die op 10 oktober verschijnt, te positioneren als de middelste optie in zijn line-up. Er zou naast een goedkopere versie ook een opvolger komen van de duurdere Quest Pro. Die headset verscheen vorig jaar voor 1.800 euro, al zakte de prijs vanwege de lage vraag al snel naar 1.200 euro.

| Lees ook: Meta Quest 3: alles wat je moet weten over de mixedrealitybril