Ready At Dawn stopt met ondersteuning Lone Echo II en Echo Combat

VR-games Lone Echo II en Echo Combat krijgen in de toekomst geen contentupdates meer. Ontwikkelaar Ready At Dawn trekt de stekker uit de VR-games, hoewel de studio nog wel de nodige bugfixes blijft aanbieden als deze optreden.

Ready At Dawn geeft aan dat het werkt aan ‘nieuwe, opwindende projecten’. Hoewel de community om nieuwe content vraagt, zullen zowel Lone Echo II als Echo Combat dit niet meer krijgen. De ontwikkelaar zegt wel toe dat grote bugs en problemen worden verholpen zodra ze verschijnen.

Technische problemen

Lone Echo II kampt sinds de release met ’technische haperingen’, zelfs als de game gespeeld wordt op high-end hardware. Ready At Dawn heeft niet alle problemen kunnen oplossen, omdat de studio geen specifieke oorzaak kan vinden voor de gemelde crashes.

Echo VR blijft wel bestaan op de Meta Quest (2) en Rift (S). Het is een free-to-play-game waarin je met een futuristische robot strijdt in virtuele arena’s. De Amerikaanse studio Ready At Dawn is opgericht door oud-medewerkers van Naughty Dog en Blizzard Entertainment. De studio is in handen van Oculus Studios, oftewel Meta.