Resident Evil 4 vanaf 8 december te spelen op PlayStation VR2

Resident Evil 4 is vanaf vrijdag 8 december volledig in VR te spelen op de PlayStation VR2. De VR-update is gratis voor iedereen die de basegame heeft aangeschaft. Ook komt er diezelfde dag een VR-demo beschikbaar van RE4.

De VR-modus van Resident Evil 4 wordt beschikbaar middels een gratis upgrade, zo maken Capcom en Sony bekend via de PlayStation Blog. De haptische feedback van de PlayStation VR2 Sense-controllers en de 3D-audio moeten de ervaring nog immersiever maken.

| PlayStation VR2 is onder andere verkrijgbaar bij Coolblue

Als je nog geen Resident Evil 4 in huis hebt gehaald, is er een VR-demo van de game beschikbaar vanaf 8 december. Hierdoor kun je alvast in het begin van het verhaal duiken om te proeven of het iets voor jou is. Het betreft een remake van de originele titel uit 2005. Sinds de release van de horrorremake in maart 2023 zijn er meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht.

Resident Evil 4 is niet de enige RE-game voor VR

Het is niet voor het eerst dat een Resident Evil-game naar VR komt. De originele PlayStation VR-headset ondersteunde Resident Evil 7: Biohazard en ook Resident Evil Village was vanaf dag één beschikbaar op de PS VR2. Resident Evil 4 is in elk geval genomineerd voor drie awards tijdens The Game Awards, waaronder die van Game of the Year. De winnaars worden in de nacht van 7 op 8 december bekendgemaakt, vanaf 1.30 uur Nederlandse tijd).

| Lees ook: Attack on Titan VR: Unbreakable is uitgesteld tot tweede helft 2024