Resident Evil Village wint Game Award voor beste VR/AR-game

In de nacht van 7 op 8 december 2023 vond The Game Awards plaats, een evenement dat bekendstaat als een van de meest prestigieuze awarduitreikingen in de game-industrie. In de categorie voor de beste VR/AR-game ging Resident Evil Village met de prijs vandoor.

De genomineerde VR-games van dit jaar zijn stuk voor stuk de moeite waard, maar de jury van The Game Awards heeft beslist dat de VR-modus van Resident Evil Village toch echt de beste VR-game van het jaar is. De game verscheen drie jaar geleden al in 2D, maar Capcom bracht de horrorshooter eerder dit jaar uit voor de PlayStation VR2-headset.

De lijst van genomineerden voor de Game Award in de categorie Best VR/AR bestond dit jaar uit:

  • Gran Turismo 7
  • Horizon Call of the Mountain
  • Humanity
  • Resident Evil Village
  • Synapse
The Game Awards Beste VR-game Resident Evil Village
(Bron: The Game Awards)

De VR-modus van RE Village bevat de volledige verhaallijn van de 2D-versie en zorgt voor een immersievere ervaring. De game is in virtual reality enger dan ooit. Je volgt het verhaal van Ethan Winters, die zijn ontvoerde dochter probeert te redden in een mysterieus dorp vol angstaanjagende wezens en duistere geheimen.

De overwinning voor Resident Evil Village volgt vlak na de bekendmaking van Capcom en Sony dat de remake van Resident Evil 4 vanaf 8 december beschikbaar is op de PlayStation VR2. In 2021 verscheen een klassieke port van de game al naar de Meta Quest-headsets.

| Lees ook: Meta Quest+ in december: deze VR-games kun je claimen