Retro-VR-game Compound verschijnt op 8 december voor Quest 2

Solo-ontwikkelaar Bevan McKechnie (NotDead) heeft aangekondigd dat Compound op 8 december 2022 naar de Meta Quest 2 komt. Deze VR-shooter maakt gebruik van retrographics en verscheen eerder al voor VR-brillen die verbonden moeten worden met een pc.

Compound wordt omschreven als roguelite shooter en heeft wat weg van klassieke games zoals Doom, Wolfenstein 3D en Duke Nukem. Deze retrogame is echter alleen beschikbaar in virtual reality. “Duik en ontwijk vijandelijk vuur in een keiharde retro-FPS met meerdere voortbewegingsopties. Bereid je voor om – veel – te sterven totdat je goed genoeg bent om het hart van The Corporation te bereiken en terug te nemen wat van iedereen is…”.

Uit early access op Steam

Het VR-project van NotDead kreeg op Steam voor PCVR-headsets de afgelopen tijd een hoop updates, waaronder nieuwe wapens en nieuwe vijanden om te verslaan. Sinds juli is de game bovendien niet meer in early access op Steam. Vanaf 8 december is Compound dus ook te spelen op de Meta Quest 2 en Quest Pro. NotDead werkt daarnaast aan een tweede project, waar verder nog niets over bekend is.

| Lees ook: The Walking Dead: Saints & Sinners – Chapter 2 heeft releasedatum

Virtual Universe kan een commissie ontvangen wanneer je via links op deze website koopt.