Roblox behaalt meer dan 1 miljoen downloads op Meta Quest 2 en Quest Pro 

Roblox heeft sinds de release van de bèta op 27 juli meer dan 1 miljoen downloads gehaald op de Meta Quest 2 en Quest Pro. Aangezien Meta tot nu toe ongeveer 20 miljoen exemplaren van zijn VR-brillen heeft verkocht, is het online gamecreatieplatform dus op 5 procent van de Quest-headsets te vinden.

De cijfers werden door de ceo van Roblox, David Baszucki, gedeeld op zijn sociale media. Het online platform heeft een overwegend jonge doelgroep. Je kunt er zelf games creëren en ook die van andere spelers ontdekken. Een aantal bekende Roblox-games zijn Jailbreak, Theme Park Tycoon 2, Murder Mystery 2, Adopt Me! en Welcome to Bloxburg.

Hoewel het platform free-to-play is, kunnen gebruikers virtuele munten aankopen met echt geld om digitale extraatjes te kopen. Met Robux kunnen spelers onder andere hun personage personaliseren en toegang krijgen tot bepaalde spellen.

In totaal heeft Roblox ongeveer 65 miljoen actieve gebruikers per dag, zo deelt het bedrijf in de laatste kwartaalcijfers. Het platform bestaat al sinds 2006 en was als eerste beschikbaar op de pc. Behalve op de pc, de Quest 2 en de Quest Pro is Roblox ook speelbaar op de Xbox Series X/S, Xbox One, iOS en Android.

| Ook interessant: De Meta Quest 2 is onder andere verkrijgbaar bij Coolblue.

Meta Quest 2 niet alleen dankzij Roblox toegankelijker voor jonge kinderen

De Meta Quest 2 was in eerste instantie bedoeld voor kinderen van 13 jaar of ouder. Recent heeft Meta zijn voorwaarden gewijzigd. Kinderen mogen voortaan vanaf hun 10de een account aanmaken op het platform. Roblox zelf heeft de leeftijdsclassificatie PEGI 7 gekregen. Dat betekent dat het wordt aangeraden om de game niet te laten spelen door kinderen onder de 7 jaar.

| Lees ook: Naast Roblox kun je via deze andere aandelen investeren in VR, AR en de metaverse.