Ruimtevaart-VR-game Interkosmos 2000 nu beschikbaar op Meta Quest 2

Interkosmos 2000 is de nieuwste titel van de Poolse gamestudio Ovid Works. De ruimtevaartgame is beschikbaar voor de Meta Quest 2. Op een later moment moet de VR-game ook verschijnen voor de PlayStation VR-headset van Sony en SteamVR voor pc.

Het vervolg op Interkosmos uit 2017 speelt zich af in een experimentele ruimtecapsule op oudejaarsavond in 1999. Hierdoor wordt de mensheid gered van een enorme crash en de Y2K-bug. Je kunt in Interkosmos 2000 het ruimteschip besturen en moet onderweg goed opletten om niet tegen asteroïden en ruimtestations te botsen. Gelukkig heb je ultramoderne technologie uit de jaren ’90 ter beschikking, zoals diskettes.

Naast de verhaalmodus is er ook een sandbox-modus onderweg. Het is echter niet bekend wanneer deze verschijnt. Wanneer de titel naar andere VR-brillen komt, is ook nog niet duidelijk. Ovid Works werkt daarnaast met ontwikkelaar Awaken Realms aan Nemesis Distress, een game die gebaseerd is op het bordspel Nemesis.

Meta Quest Pro

Onlangs verhoogde Meta de prijzen van zijn Quest 2-headset. Dit heeft volgens het bedrijf te maken met de toenemende kosten om de VR-bril te maken en te verschepen. De techgigant introduceert in oktober zijn nieuwe VR-bril: de Meta Quest Pro. Naar verluidt heeft deze een dertig procent snellere chipset en een prijskaartje rond de 1.500 dollar.