Oppo presenteert prototype slimme bril Air Glass 3

Oppo heeft zijn nieuwste slimme bril, de Air Glass 3, getoond tijdens MWC 2024. Deze ‘assistedrealitybril’ heeft AR- en AI-functies. De bril ondersteunt Oppo’s slimme assistent AndesGPT, die beschikbaar is als hij verbonden is met een smartphone van de fabrikant.

Volgens Oppo is de Air Glass 3 net zo comfortabel om te dragen als een gewone bril, dankzij het gewicht van 50 gram. Het inschakelen van de AI-assistent is mogelijk door aan de zijkant van de bril te tikken. Er zijn ook andere functies aanwezig, zoals het luisteren van muziek, het bladeren door foto’s bladeren en het voeren van telefoontjes. De slimme bril kan bediend worden door middel van aanrakingen en heeft geeft de informatie op de glazen weer in kleur.

Oppo heeft verder nog niet veel details gegeven over de beschikbaarheid of de prijs van de Air Glass 3. De voorganger, de Air Glass 2, kwam uit in 2023. Het eerste model verscheen in 2022. Andere techbedrijven zoals Meta en Apple zijn ook bezig met het ontwikkelen van slimme brillen. Zo heeft Meta de Ray-Ban Stories.

| Lees ook: Samsung registreert handelsmerk voor Samsung Glasses